3 Katlı Cerrahi Maske

3 Katlı Cerrahi Maske

Covid-19 Pandemisi Ve Maske Kullanımının Önemi


Türkiye'de yüksek teknoloji tesisimizde ürettiğimiz %100 metflow kumaştan tam ultrasonik yapıştırma ile yüzün aerodinamisine uygun, telli ve yüksek kalite rahatsız etmeyen lastikli cerrahi maske. Maske kullanımı, görünmez viral düşmanlara karşı almamız gereken temel önlemlerden biridir. Tüm dünyada koronavirüse karşı önlemler alınmaktadır. Alınan yeni tedbirler kapsamında, insanların kalabalık olduğu yerlerde (marketler ve toplu taşıma araçları gibi) maske kullanımı neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Antwerp Tropik Tıp Enstitüsü birim başkanı Chris Kenyon'a göre, “Kilit nokta, eğriyi düzleştiren ülkelerde maske kullanıma önem verilmiştir ve maskeler, Covid-19'un bazı ülkelerde yayılmasını sınırlandırmıştır.”



Yüz Maskeleri Bizi Koronavirüsten Nasıl Korur?


İlk olarak, Covid-19'a neden olan virüsün nasıl yayıldığına baktığımızda, yüz maskelerinin neden gerektiğini anlamak mümkündür. Bu virüs parçacıkları çoğaldıkça ağız ve burnumuzdaki vücut sıvılarında süspansiyon haline gelirler ve enfekte bir kişi öksürdüğünde, virüs dolu aerosoller olarak bilinen küçük damlacıklar havaya yayılır.

Kitlelere maske takmayı öneren bilim adamları, cerrahi maske kullanımının bu salgının yayılmasını önlemek için yüksek bir etkiye sahip olduğunu söylüyorlar. Araştırmalar, maske takmanın virüsün yayılmaması için çok gerekli bir faktör olduğunu söylüyor. Bu nedenle maske takmanın yanı sıra evde kalma, sosyal izolasyon ve hijyen kurallarına uymak gerekir.

Covid-19 El Temizliğinin önemi

Tıbbi yüz maskeleri ne kadar süre kullanılmalıdır?


Bir yüz maskesinin filtrasyon verimliliği ve koruyucu kabiliyeti, maske ıslandığında, yırtıldığında veya yerinden çıktığında tehlikeye girer. Genel olarak konuşursak, bir maskenin koruma değeri ne kadar yüksek olursa filtrasyon o kadar uzun sürecektir; ancak, nem seviyelerine, solunum hızına, burun akıntısına, konuşmaya vb. bağlı olarak maskenin ne kadar süre kullanılabileceğine dair belirlenmiş bir kural yoktur. Bir maske ıslanırsa veya kirlenirse uygun şekilde yenisiyle değiştirilmelidir.



Tıbbi maskenin yüze oturması neden önemlidir?


Etkili bir maske yüze tam oturmalı ve burnun etrafında veya çenenin altında, hava ve damlacıkların filtre ortamını aşmasına izin verecek boşluklar olmamalıdır. Maske her zaman ağzı ve burnu tamamen kaplayacak şekilde ayarlanmalıdır. Maskeler burnun altına giyilmemeli veya boynun etrafında sarkmamalıdır.



Peki Etkili Bir Maske Nasıl Olmalıdır?


Koronavirüs salgını maskeler için büyük taleplere neden oldu. Maskelerin hızlı bir şekilde tedarik edilip gerekli alana gönderilmesi önemlidir. Ancak, bu ürünlerin belirli kalite standartlarını karşıladığından emin olmak gerekir.



AB Yüz Maskesi Standartları


Cerrahi maskeler TS EN 14683 standardına uygun olarak üretilmeli ve CE sertifikasına sahip olmalıdır.

Tıbbi malzeme ile ilgili uluslararası standartlara dayanarak, TS EN 14683 cerrahi maskelerin yapısı, kalınlığı, filtre özellikleri ve malzemeleri için gerekli koşulları düzenler.

Bunlar, hipoalerjenik olan, sıvı bir bariyer oluşturan, yırtılmaya karşı dirençli olan ve yüzde 99 bakteri ve yüzde 95 partikül filtrasyonu sağlayan üç katmanı içerir.

Bu maskeler, sağlık profesyonelleri tarafından tedavi sırasında hastalara veya hastalardan potansiyel bir enfeksiyonun bulaşmasını sınırlamak için kullanılır.

Bu maskeler kullanım sırasında atılabilir ve hasar görmüşse, derhal değiştirilmesi önerilir.

Cerrahi maskeleri satın alırken aşağıdaki noktalara dikkat etmek gerekir:
  • Maskede üç katmanlı bir filtre ve burnun etrafına sarılacak bir tel olup olmadığı.
  • Gerekli tıbbi cihaz belgelerine ve kutuda CE işaretine sahip olmalı.
  • Ürün, ürünü tedarik eden veya üreten profesyonel distribütörlerden alınmalıdır.

Setra medikal ürünlerimiz arasındaki cerrahi maskeler, dayanıklılık, fonksiyon ve kullanıcı konforu için tasarlanmış, Avrupa standartlarına uygundur. % 100 metroflow kumaştan oluşur, nefes alabilirlik özelliği ve ayarlanabilir burun teli mevcut ve tıbbi kullanım için onaylanmıştır.

Maskemiz EN 14683 standardıyla ilgili koruma seviyelerine sahiptir. Bu cerrahi maskeler, özellikle epidemik veya pandemik durumlarda, öncelikle ameliyathanelerdeki sağlık profesyonelleri veya benzer ihtiyaçlara sahip diğer ortamlarda kullanılmak üzere toplumda enfeksiyonların yayılma riskini azaltmak için kullanılır.


İlgili Ürün

3 Katlı Cerrahi Maske
Yeni

3 Katlı Cerrahi Maske

Türkiye'de yüksek teknoloji tesisimizde ürettiğimiz %100 metflow kumaştan tam ultrasonik yapıştırma ile yüzün aerodinamisine uygun, telli ve yüksek kalite